Rode Duivels – Roberto Martinez verwacht in Zwitserland “een finale”

Rode Duivels - Roberto Martinez verwacht in Zwitserland
Rode Duivels - Roberto Martinez verwacht in Zwitserland "een finale"

De Rode Duivels behouden donderdag na de logische 2-0 thuiszege tegen IJsland het maximum van de punten in groep 2 van de A-divisie, maar moeten zondag toch nog vol aan de bak tegen Zwitserland, dat drie punten minder telt. Bij een nederlaag kunnen ze immers nog naast de Final Four in deze eerste editie van de UEFA Nations League grijpen. Om helemaal zeker te zijn van de kwalificatie, moet er in Luzern minstens een punt gepakt worden. “Dat wordt een andere wedstrijd. Zwitserland is een ander soort team en zij moeten winnen. Bovendien spelen ze thuis en dus zal het zoals een finale worden: die laatste negentig minuten bepalen alles”, vertelde Roberto Martinez donderdag.
“Zij hebben ook graag de bal en met Xhaka en Shaqiri beschikken ze over vaardige spelers. Die ploeg speelt ook al jaren samen en ze begrijpen mekaar. Voor ons is een draw voldoende, maar wij gaan niet naar Zwitserland om op een gelijkspel te speculeren. We zullen op ons best moeten zijn.”
Tegen een stug en defensief IJsland was het niet altijd oogstrelend. Voor de pauze werden de oplossingen vaak niet gevonden. “Een moeilijke wedstrijd, maar dat hadden we ook verwacht. IJsland is defensief sterk, dat tonen ze al jaren. We moesten aanvallend dus wel geduldig zijn en wachten op de kansen, terwijl we verdedigend niets weggaven. Dat stemt me tevreden. Na de rust scoren we dan een fantastisch doelpunt, één van de mooiste die je in de Nations League zal zien.”
Michy Batshuayi speelde zich in de kijker door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen, nummers elf en twaalf voor de Rode Duivels. Ongetwijfeld een opsteker voor Batsman, na een moeilijke periode bij Valencia. “Nochtans was het een moeilijke match voor een nummer 9: IJsland stond met drie centraal achterin en daarvoor nog een verdedigende middenvelder. Michy was echter geduldig en liep niet uit positie. Zo kwam hij in de tweede helft op de juiste plaats om te scoren. In zo’n wedstrijden moet je wachten op dat moment en dat heeft hij ook gedaan”, besloot de bondscoach.

bron: Belga