Speurders voeren huiszoekingen uit bij voetbalclub Moeskroen, BAS en KBVB

Speurders voeren huiszoekingen uit bij voetbalclub Moeskroen

In kader van een onderzoek van het federale parket zijn vanochtend speurders binnengevallen bij voetbalclub Moeskroen en enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). Dat schreef De Standaard vandaag en het nieuws werd bevestigd door Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federale parket. Vier huiszoekingen vonden plaats in Moeskroen, eentje in Celles en twee in Laken. Het onderzoek staat los van operatie Propere Handen, het dossier over voetbalfraude met makelaars Mogi Bayat en Dejan Velkjovic.

De gerechtelijke actie heeft te maken met de klacht die KV Mechelen indiende tegen Moeskroen over hoe de club een proflicentie verkreeg. Het onderzoek, dat in april 2018 gestart is, gaat over het feit dat de club Moeskroen in handen zou zijn geweest van een makelaar.

Verder zijn er vermoedens van witwaspraktijken, namelijk illegale geldstromen via offshore vennootschappen. Ook zou er sprake zijn van het voorleggen van valse documenten bij de licentiecommissie.

bron: Belga