Roberto Martinez brengt Batshuayi aan de aftrap tegen IJsland

Roberto Martinez brengt Batshuayi aan de aftrap tegen IJsland

Michy Batshuayi start morgen in de basis bij de Rode Duivels in het voorlaatste duel in de groepsfase van de UEFA Nations League tegen IJsland, zo bevestigde Roberto Martinez daags voor de wedstrijd in Tubeke. Batshuayi is de vervanger van Romelu Lukaku, die na een blessure aan de hamstrings voor de eerste keer met de groep meetrainde in het nationaal oefencentrum. Ook Nacer Chadli (ribblessure) was er voor de eerste keer bij. “De situatie van Romelu bekijken we dag per dag. Hij heeft alvast een positieve reactie gehad”, vertelde de bondscoach.

Voor Batshuayi wordt het de eerste basisplaats sinds de laatste groepswedstrijd tegen Engeland op het WK. De timing is opvallend, want de laatste weken heeft de spits het erg lastig om zich door te zetten bij Valencia. Afgelopen weekend werd hij er zelfs uit de selectie gelaten. “Michy mag starten en hij verdient dat ook: bij ons speelt hij altijd op hoog niveau. In een wedstrijd zoals die van morgen kunnen we zijn kwaliteiten altijd gebruiken. Elke speler kan op de bank belanden bij zijn club, er zijn goede en minder goede momenten in een carrière. Mijn beslissing is gebaseerd op de vorm die hij hier toont op training.”

Van Dennis Praet (heup) en Yannick Carrasco (zondag nog gespeeld in China en nadien een lange vliegreis) was er geen spoor op training, voor hen komt de wedstrijd tegen IJsland te vroeg. Zo kon Martinez op training rekenen op negentien veldspelers en vier doelmannen. “Wat Dennis Praet betreft, werken we nauw samen met het medische departement van Sampdoria. Tegen IJsland speelt hij niet, een beslissing uit voorzorg.”

bron: Belga