Grand Slam of Darts – Dimitri Van den Bergh met 9-darter naar kwartfinales

Grand Slam of Darts - Dimitri Van den Bergh met 9-darter naar kwartfinales
Grand Slam of Darts - Dimitri Van den Bergh met 9-darter naar kwartfinales

Dimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich woensdag in het Engelse Wolverhampton voor de kwartfinales van het Grand Slam of Darts geplaatst. De 24-jarige Antwerpenaar versloeg Stephen Bunting (PDC-21), voormalig wereldkampioen van de BDO, met 10-6 en gooide daarbij in het vijftiende leg een 9-darter. Bij een 8-6 voorsprong startte “The Dreammaker” met zeven triple 20 worpen, waarna hij triple 19 en tot slot dubbel 12 wegprikte. Goed voor de vierde 9-darter in de geschiedenis van het toernooi. De Engelsen James Wade (PDC-6), Dave Chisnall (PDC-10) en in 2014 Kim Huybrechts (PDC-18) deden het hem voor.
Voor het overige was het geen beste partij. Van den Bergh wierp een gemiddelde van 90,51 punten per drie darts, tegen 88,14 voor Bunting. Ook bij het uitwerpen was onze landgenoot beter (31,03%-26.09%).
In de kwartfinales neemt de wereldkampioen bij de jeugd het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Rob Cross (PDC-3), de regerende wereldkampioen, en de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-7).

.

bron: Belga