Angèle domineert Red Bull Elektropedia Awards

De Brusselse zangeres Angèle is dinsdagavond de grote winnaar van de Red Bull Elektropedia Awards. Ze viel in de prijzen als Artist of the Year, Best Song voor ‘Je veux tes yeux’ en Breakthrough Artist/DJ/Producer. Muzikaal talent zit duidelijk in de familie want haar broer Roméo Elvis en Le Motel werden gelauwerd als Best Live Act. De award voor Best Album was voor rapper Damso met ‘Lithopédion’. Net als vorig jaar was het voor de achtste editie van het prijzenfestival weer Brussel boven, maar ook Gent liet zich niet onbetuigd. 2manydjs werd voor de vijfde keer verkozen tot Best DJ, Kompass stootte Fuse van de troon als beste club en ook Bart en Yves De Kegel – de oprichters van de pas gesloten Decadance – moesten niet met lege handen naar huis. Zij kregen een Lifetime Achievement Award, net als Thierry Coppens, de medeoprichter van de Brusselse club Fuse. Sylvie Kreusch werd uitgeroepen tot meest veelbelovende artiest en Kendrick Lamar scoorde met ‘Big Shot (Danga)’ in de categorie beste remix.
Beste festival is – voor de vierde keer op rij – Dour Festival, gevolgd door Tomorrowland en Couleur Café. Lefto (Studio Brussel) ging net zoals in 2016 naar huis met de award voor beste radio, Top Notch Belgium werd beloond als beste label. Vice Belgium werd dan weer gelauwerd als Best Media, een award die ze kregen van niemand minder dan de legendarische Paul Jambers.
De Belgische nightlife scene verzamelde al voor de derde keer in het Brusselse Flageygebouw voor de achtste editie van de Red Bull Elektropedia Awards. Maar liefst 31.884 mensen brachten hun stem uit, 3.482 meer dan vorig jaar, zo laat een tevreden organisatie weten.

bron: Belga