ACV verwerpt voorakkoord bpost: “mensen zijn teleurgesteld”

ACV verwerpt voorakkoord bpost: "mensen zijn teleurgesteld"

Na intern overleg heeft de christelijke vakbond ACV het voorakkoord met de directie bij bpost verworpen. “Onze mensen hebben het akkoord afgewogen tegen de eisenbundel en het onvoldoende bevonden”, zegt ACV-sectorverantwoordelijke Annick Boon. Het was al duidelijk dat het voorakkoord op zich niet voldoende was voor de vakbonden. Het zou nog verder uitgewerkt moeten worden, benadrukte de liberale bond VSOA. Bij de socialistische ACOD laaiden “de emoties hoog op”, maar de bond zou wel nog het personeel raadplegen.

De derde vakbond, ACV, verwerpt het akkoord meteen, en dat aan beide kanten van de taalgrens. “We zullen donderdag in gemeenschappelijk vakbondsfront bekijken hoe we tot goede oplossingen kunnen komen”, zegt Boon na intern overleg.

Bpost belooft in het voorakkoord nochtans 1.000 tijdelijke aanwervingen extra. “Het probleem daarmee is dat men dat eerder al heeft beloofd, maar bpost ondervindt moeite om aan te werven. Het personeel wil keiharde garanties”, zegt Boon. “De mensen op het terrein zijn teleurgesteld.”

bron: Belga