Technologiesector Wall Street krijgt klappen

Technologiesector Wall Street krijgt klappen
Technologiesector Wall Street krijgt klappen

De aandelenbeurzen in New York hebben maandag een flinke tik gekregen. Vooral de technologiesector ging stevig omlaag onder aanvoering van chipbedrijven en Apple. Verder zorgde de opmars van de dollar voor nervositeit op de beursvloer. De leidende Dow-Jonesindex sloot 2,3 procent lager op 25.387,18 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 2 procent tot 2726,22 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq speelde 2,8 procent kwijt tot 7200,87 punten.
Apple zakte 5 procent na nieuwe signalen over tegenvallende interesse in de nieuwe iPhones. Toeleverancier Lumentum liet weten dat een van zijn grootste klanten de bestellingen “significant” heeft verlaagd. Apple werd niet bij naam genoemd, maar dat is de belangrijkste klant van het bedrijf. Lumentum verloor een derde van zijn waarde.
Oliefondsen in New York reageerden op berichten dat een meerderheid van de leden van oliekartel OPEC samen met bondgenoten voorstander zijn van een verlaging van de productie. President Donald Trump liet weten geen voorstander te zijn van dat plan. De eerder op de dag gestegen olieprijzen zakten tijdens de handel in New York weer flink weg. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,1 procent in prijs tot 58,90 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper en kostte 69,13 dollar per vat.
De euro was 1,1233 dollar waard, tegen 1,1252 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.

bron: Belga