Open Vld en CD&V zien “geen reden” om gesprekken in Gent stop te zetten

Open Vld en CD&V zien "geen reden" om gesprekken in Gent stop te zetten

In Gent zien Open Vld en CD&V “geen reden” om de coalitiegesprekken met het kartel sp.a/Groen stop te zetten. Dat zeggen ze in een gezamenlijke mededeling aan Belga. Beide partijen, die zich na de verkiezingen aan mekaar hebben vastgeklikt, “betreuren de eenzijdige opschorting van de coalitiebesprekingen door Groen en sp.a”, klinkt het. “We willen verder werken aan een sterk en evenwichtig akkoord dat concrete oplossingen biedt voor de uitdagingen waar onze stad voor staat.” Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq ziet “geen enkele reden om deze onderhandelingen stop te zetten” en wil de gesprekken met vier partijen verder zetten. “We hebben de afgelopen weken vele uren gesprekken gevoerd over een gezamenlijk inhoudelijk en progressief project”, klinkt het. “Het is duidelijk geworden dat er veel is wat ons bindt.”

Ook CD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke, die de burgemeesterkandidatuur van De Clercq steunt, wil verder onderhandelen. “Het is jammer dat Groen en sp.a de inhoudelijke gesprekken stopzetten vanwege een eerste voorstel rond bevoegdheden dat op hun vraag gedaan werd”, klinkt het. “Laat ons in alle luwte en met respect voor de signalen van positieve verandering die de Gentse kiezer op 14 oktober heeft gegeven verder werken.”

Eerder vandaag schortten sp.a en Groen de onderhandelingen met Open Vld en CD&V tijdelijk op en kondigde het kartel een eigen formateursnota aan.

bron: Belga