Netanyahu onderbreekt bezoek aan Parijs na gevechten Gazastrook

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondagavond beslist om zijn bezoek aan Parijs, naar aanleiding van de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog, te onderbreken. Eerder op de avond waren er berichten over nieuw geweld in de Gazastrook. “Rekening houdend met de incidenten in het zuiden, heeft de premier beslist om vanavond nog naar Israël terug te keren”, zeggen zijn veiligheidsdiensten. Netanyahu had voor maandag een ontmoeting gepland met de Franse president Macron.
Zondagavond kwam het tot een vuurgevecht in Khan Younis in de Gazastrook, tussen Israëlische soldaten en Palestijnen. Daarbij zouden al zeker zes doden zijn gevallen, allemaal Palestijnen, onder wie naar verluidt ook een legercommandant van Hamas. Het is niet duidelijk wat de Israëlische soldaten in de Gazastrook kwamen doen. Hamas heeft het over een “laffe aanval”.
Daarop werden vanuit de Gazastrook verschillende raketten afgevuurd op het zuiden van Israël, zeggen de lokale autoriteiten daar. Het Israëlische leger voerde dan weer luchtaanvallen uit op Gaza.

Bron: Belga