Jupiler Pro League – Genk blijft verrassend steken op gelijkspel bij rode lantaarn Moeskroen

Jupiler Pro League - Genk blijft verrassend steken op gelijkspel bij rode lantaarn Moeskroen
Jupiler Pro League - Genk blijft verrassend steken op gelijkspel bij rode lantaarn Moeskroen

Leider Racing Genk heeft zondag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge op zaterdag. Het bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel bij rode lantaarn Moeskroen. Genk kwam nog maar voor het eerst dit seizoen niet tot scoren. Genk eiste de bal op de in aanvangsfase, en dat leverde kansjes op voor Dewaest, Malinovski en Ndongala. Echt in de buurt van een doelpunt kwamen de Limburgers echter niet. Na een halfuur ging Maehle gemakkelijk neer en ging de bal op de stip, maar scheidsrechter Dierick bedacht zich na overleg met de VAR en er kwam toch geen strafschop. Malinovski kwam nog voor de pauze met een gevaarlijke vrije trap, maar Genk kon zonder Trossard noch scoren noch helemaal overtuigen.
De tweede helft begon met een goed schot van Pozuelo, maar ook nu zonder succes. Na een uur viel Trossard in, maar na een schot dat overging van hemzelf en een misser van Mohamed aan de overkant, verdween het tempo uit de wedstrijd. De leider moest zich neerleggen bij een punt.
In de stand heeft Genk na de heenronde vier punten voor op Club Brugge en Antwerp. RSC Anderlecht is op vijf punten vierde. Sint-Truiden, op elf punten van Genk, en AA Gent, op twaalf, maken de top zes compleet. Onderaan deelt Moeskroen nu de laatste plaats met Lokeren.

.

bron: Belga