DVV Trofee Niel – Mathieu van der Poel treft meteen raak in Jaarmarktcross

DVV Trofee Niel - Mathieu van der Poel treft meteen raak in Jaarmarktcross

“Ik had deze cross al vaak op tv gezien”, vertelde Mathieu van der Poel zaterdag na afloop van zijn zege in Niel, “maar ik reed hier nog nooit. Dit zag er een leuke wedstrijd uit, met veel sfeer en dat bleek ook vandaag. Ik ben blij dat ik deze cross op mijn palmares heb.” Van der Poel maakte er geen demonstratie van in Niel. Hij muisde er even vanonder in de tweede ronde, maar nam dan wat gas terug. “Bewust”, zegt hij, “het was een lastige cross, zeker met de tegenwind op die lange rechte stukken. Ik had dan ook geen zin om mij al vroeg in de wedstrijd helemaal kapot te rijden. Ik wist dat het achter mij ook nooit zou stilvallen, zeker omdat er in dit klassement op tijd wordt gereden. Dus heb ik, met het oog ook op de cross in Gavere, verstandig gereden.”
Is hij zondag niet in het nadeel tegen een frisse Wout van Aert die zaterdag de wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. “Dat is moeilijk te zeggen”, vond hij, “sommige renners zijn beter op de tweede dag. Bij mij is dat de ene keer wel het geval, de andere keer niet. Het is moeilijk te voorspellen. Toon Aerts reed vorig jaar al zeer sterk in Gavere en Wout ook, dus ik verwacht me wel aan stevige concurrentie.”
Er wordt ook regen voorspeld. “Ik heb graag dat het in Gavere nat ligt”, zei hij nog, “omdat er dan meer techniek bij komt kijken dan op een volledig droog parcours.”
Vader Adrie van der Poel vertelde op Sporza dat zoonlief het de voorbije week iets rustiger aan deed. “Klopt”, gaf hij nog mee, “ik train toch iets anders in vergelijking met vorig jaar, omdat ik toch merk dat het iets lastiger zal zijn om alles vol te blijven houden. Dus af en toe train ik bewust wat minder, houd ik me een beetje in, en dat is niet gemakkelijk omdat ik weet dat ik misschien beter zou kunnen. Maar het komt er op aan om nu wat meer te doseren, want dat kampioenschap (het WK, red) is echt wel belangrijk voor mij.”

bron: Belga