VIDEO. Fanfares stelen show met ‘Game of Thrones’

YouTube / Michigan Marching Band

Tijdens een American Football-wedstrijd hebben twee fanfares een prachtige show opgevoerd rond de populaire serie ‘Game of Thrones’. Draken inclusief.

Afgelopen zaterdag namen de Michigan Wolverines en de Penn State Nittany Lions het tegen elkaar op. Spannend werd het nooit, want de match eindigde op 42-7 in het voordeel van de thuisploeg. Interessanter werd het tijdens de rust. Toen brachten de fanfares van beide ploegen een prachtshow rond de cultserie ‘Game of Thrones’.

Draken

Terwijl de muzikanten de legendarische muziek van Ramin Djawadi speelden, beeldden de dansers typerende figuren voor de reeks, zoals draken, uit. Onvoorstelbaar dat de twee fanfares dit unieke schouwspel voor mekaar kregen, wetende dat ze honderden kilometers verwijderd zijn van elkaar.

Het optreden doet denken aan een andere showband die enkele jaren geleden een gelijkaardig tafereel opvoerde ter ere van Michael Jackson. Honderdduizenden toeschouwers zagen toen hoe de Ohio State Marching Band een moonwalkende Michael Jackson uitbeeldde.