Weerbericht – Opnieuw mooie herfstdag

We verwachten vrijdag opnieuw vrij zacht weer met zon en af en toe enkele wolkenvelden. De temperaturen stijgen tot 11 of 12 graden in de Ardense hoogvlakten en 14 tot 16 graden in de meeste andere streken. Tijdens de nacht trekt een vrij actieve regenzone van west naar oost over onze steden. De zuidenwind trekt aan en wordt matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 60 kilometer per uur. De minimumtemperaturen liggen tussen 8 en 12 graden, meldt het KMI. Zaterdag trekt de regenzone verder oostwaarts over ons land. Later wordt het vanaf het westen wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 14 graden in het centrum van het land, met opnieuw rukwinden tot 60 kilometer per uur.
Zondag wordt het zeer onstabiel met buien en kans op onweer. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.
Maandag trekt een regenzone over een groot deel van ons land, met maxima tussen 12 en 15 graden. Dinsdag valt er aanvankelijk nog wat regen, later wordt het droger met meer opklaringen. De maximumtemperaturen schommelen tussen 10 en 14 graden.
Woensdag en donderdag wordt het opnieuw zacht en vrij mooi met zon. De maxima schommelen woensdag rond 13 graden en donderdag rond 15 graden.

bron: Belga