Twee politiemotards lichtgewond bij verkeersongeval in konvooi premier Michel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twee politieagenten die premier Charles Michel vanochtend begeleidden in Henegouwen, zijn lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat heeft de federale politie bevestigd. Er zou geen sprake zijn van kwade wil. Het ongeval gebeurde rond 10.40 uur op de A7 ter hoogte van Bergen, zegt Jonathan Pfund, woordvoerder van de federale politie. De eerste minister was samen met de Britse premier Theresa May onderweg naar SHAPE, het militaire hoofdkwartier van de NAVO in Bergen. Ze hadden daarvoor de militaire begraafplaats van Saint-Symphorien, bij Bergen, bezocht, in het kader van het herdenkingsweekend voor 100 jaar wapenstilstand.

Een auto belandde in de buurt van de wagen van premier Michel in het konvooi, waardoor twee agenten van de wegpolitie van Henegouwen moesten uitwijken en ten val kwamen. Ze raakten volgens de federale politie lichtgewond.

Premier Michel bleef ongedeerd, zo valt te horen bij zijn woordvoerster. Hij liet het konvooi wel stoppen om zich te vergewissen van de toestand van de motards. Het onderzoek naar de feiten is nog bezig, maar naar verluidt zou er geen sprake zijn van enig kwaad opzet.

bron: Belga