Martinez moet puzzelen voor beslissend tweeluik in Nations League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Morgen om 12 uur maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de laatste twee groepsduels in de UEFA Nations League, tegen IJsland (op 15 november in Brussel) en Zwitserland (op 18 november in Luzern). Omdat een rist sterkhouders door blessureleed buiten strijd is, zal de Spanjaard moeten puzzelen. Op het lijstje afwezigen staan onder meer Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Ook Christian Benteke, die de laatste interlands door Martinez wel gepasseerd werd, is out. Verder staat er een vraagteken achter de naam van Romelu Lukaku. De Belgische topschutter aller tijden miste de laatste twee duels van Manchester United, tegen Bournemouth en Juventus. Zijn ploegmaat Marouane Fellaini lijkt wel fit. De middenvelder verzamelde gisteravond tegen de Oude Dame in de Champions League zijn eerste speelminuten na enkele weken afwezigheid.

Dries Mertens viel dinsdagavond tegen PSG uit met een schouderblessure, maar de kwetsuur van de Napoli-spits zou meevallen.

Vorige maand riep Martinez voor het eerst Brandon Mechele op. De centrale verdediger van Club Brugge bleef op de bank tegen Zwitserland en Nederland maar mag toch hopen op een nieuwe selectie. Hetzelfde geldt voor Sampdoriamiddenvelder Dennis Praet, die met een invalbeurt tegen Oranje zijn tweede cap versierde.

Voor Leandro Trossard komen IJsland en Zwitserland vermoedelijk te vroeg. De smaakmaker van competitieleider Genk worstelt met een spierblessure. Jordan Lukaku maakte vorig weekend na heel wat knieleed zijn rentree voor Lazio, maar ook voor de broer van Romelu lijkt het te vroeg dag om de nationale selectie te halen.

België staat met 6 op 6 aan de leiding in groep 2 van de Nations League. Zwitserland heeft evenveel punten maar een match meer gespeeld. Met 4 op 6 stoten de Rode Duivels dus altijd door naar de finale van de nieuwe landencompetitie. In juni 2019 zullen vier landen strijden om de eerste eindzege in de UEFA Nations League.

bron: Belga