Europa League – Genk-coach Clement tevreden met reactie in tweede helft: “Hadden nog kunnen winnen”

Europa League - Genk-coach Clement tevreden met reactie in tweede helft:
Europa League - Genk-coach Clement tevreden met reactie in tweede helft: "Hadden nog kunnen winnen"

Racing Genk hield donderdag, op de vierde speeldag van de Europa League, in extremis een punt thuis tegen Besiktas. Invaller Sander Berge kegelde in het slot de 1-1 binnen. De Limburgers blijven na de draw leider in groep I. “We pakken hier een heel belangrijk punt”, reageerde Genk-coach Philippe Clement. “We begonnen heel slecht, met veel balverlies en een te traag tempo” analyseerde Clement. “Besiktas zette hoog druk, en ik zag dat de Turken na het verlies in Istanboel op revanche belust waren. Halfweg was de 0-1 achterstand terecht. Na de pauze namen we de wedstrijd dan volledig in handen, en liepen we helemaal over Besiktas. We hadden zelfs nog kunnen winnen. Maar we pakken hier een belangrijk punt en blijven eerste in de poule, dat is erg positief. En we mogen absoluut niet vergeten dat Besiktas een sterke tegenstander is, met veel internationals bij goede landen.”
“Ik zag ook sterke invallers”, ging Clement verder. “Dat toont aan dat we over een ruime kern beschikken. We werken fysiek hard op training, en je ziet dat dat loont. Sommige van mijn spelers zitten dit seizoen al aan bijna dertig officiële wedstrijden, een enorm aantal. Knap dat ze dan vandaag nog zo’n prestatie op de mat leggen.”
Ook in de andere wedstrijd in poule I tussen Malmö en Sarpsborg werd het 1-1. Genk blijft leider met 7 punten, Malmö en Sarpsborg volgen met elk 5 punten. Besiktas sluit de rangen met 4 eenheden. Op de vijfde speeldag, die op 29 november op de planning staat, trekt Genk naar Malmö. Een zege in Zweden beukt voor de Limburgers de poorten naar de zestiende finales open.

bron: Belga