5 planten voor een zorgeloze slaap

5 planten voor een zorgeloze slaap
Foto Pexels

Planten in huis zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond. In 1989 publiceerde NASA al een rapport over de meest luchtzuiverende exemplaren. Nog geen planten in je slaapkamer? Deze vijf helpen je om de slaap te vatten.

1. Lepelplant

De lepelplant ben je zonder twijfel al eens tegengekomen. Toch is het geen gewone plant. Ze figureerde op de lijst van NASA en is gewoon ook prachtig om te zien. Ze zuivert de lucht van de meestvoorkomende afvalstoffen, verhoogt de luchtvochtigheid, is makkelijk te onderhouden… Zet de lepelplant liefst op een niet te zonnige plaats en op een verhoogje – ze is giftig voor zowel mens als dier.

2. Flamingoplant

Wat een naam! De flamingotrend mag dan voorbij zijn, dat is geen reden om nee te zeggen tegen dit schatje. Op Instagram – en in bruidsboeketten –  is ze zelfs zeer populair. Ook deze plant is extreem luchtzuiverend en kan er zelfs voor zorgen dat je minder last hebt van allergieën. Zorg ervoor dat de grond lichtjes vochtig is en zet de plant op een lichte plaats, maar uit de zon.

3. Lavendel

Lavendel is een klassieker. Spray wat lavendelolie op je hoofdkussen, neem voor het slapengaan een douche met lavendelzeep… of zet een plantje naast je bed. Ideaal als je een zonovergoten slaapkamer hebt. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat staat.

4. Rozemarijn

Grote kans dat je eerder aan je kruidenkastje dan aan je slaapkamer denkt. Toch is rozemarijn ook daar een slimme zet. De stoffen in het plantje zorgen er immers voor dat je de dag erna aandachtiger bent en makkelijker dingen onthoudt. Plaats de rozemarijn langs het venster zodat de plant veel zonlicht krijgt – af en toe buiten zetten kan ook geen kwaad.

5. Klimop

Nog zo’n klassieker. Vaak gunnen we deze plant geen aandacht, maar dat is volledig onterecht. Volgens NASA verlaagt klimop luchtschimmels met een spectaculaire 94%. De plant is ideaal als je soms last hebt van een moeilijke ademhaling tijdens je slaap. Zorg dat de klimop licht indirect krijgt en denk er regelmatig aan om de plant af te stoffen. Wil je een Instagramwaardige slaapkamer? Plaats de klimop dan boven je bed!