Vrouwen boven in schepencollege Londerzeel

Vrouwen boven in schepencollege Londerzeel

De coalitiepartners LWD (Londerzeel Warm en Dynamisch), Groen en CD&V hebben voor het nieuwe schepencollege van Londerzeel naast de vrouwelijke burgemeester nog liefst vier vrouwen en één man aangeduid. “Ik denk dat dit een unicum is in Vlaanderen, maar het was zeker geen bewuste daad”, aldus Conny Moons (LWD) die op 1 januari 2019 aantreedt als nieuwe burgemeester.

Burgemeester Conny Moons (LWD) wordt ook bevoegd voor financiën en openbare werken. Eerste schepen Veerle Pas (CD&V) heeft onder meer lokale economie als bevoegdheid. Leen Van Aken (Groen) krijgt ruimtelijke ordening, huisvesting en leefmilieu, Els Van den Broeck (LWD) sociale zaken en Greet Seghers (CD&V) onderwijs. De enige mannelijke schepen Dimi Robbyns (LWD) wordt bevoegd voor jeugd, cultuur en mobiliteit.

Hoewel de N-VA van burgemeester Nadia Sminate op 14 oktober in Londerzeel met een score van 35,4 procent (+13,8 procentpunt) een klinkende overwinning behaalde, maakt haar partij vanaf 2019 niet langer deel uit van de bestuurscoalitie. Die zal bestaan uit LWD (9 zetels), CD&V (3 zetels) en Groen (1 zetel). De drie partijen hebben een nipte meerderheid van 13 zetels op 25.

bron: Belga