Obama roept bevolking op stem uit te brengen

Obama roept bevolking op stem uit te brengen
Obama roept bevolking op stem uit te brengen

De gewezen Amerikaanse president Barack Obama heeft de Amerikaanse bevolking opgeroepen een stem uit te brengen bij de tussentijdse verkiezingen voor het Congres. “Vandaag is het jullie beurt om jullie stem te laten horen om de koers van dit land te verbeteren”, aldus Obama op Twitter. Ook de gewezen Democratische presidentskandidate Hillary Clinton deed die oproep. “Dus laat jullie stem tellen. Ga naar buiten en stem”, aldus de gewezen president. “Als je die macht neemt en stemt, gebeurt iets krachtig. Verandering vindt plaats. Hoop vindt plaats. Met elke nieuwe stap die we zetten in de richting van eerlijkheid, gerechtigheid, gelijkheid en kansen, verspreidt de hoop. Ga stemmen”, klonk het al in eerdere tweets.

Ook de huidige president Donald Trump riep op Twitter op om te stemmen, voor zijn Republikeinse kandidaten.Clinton riep de burgers op om naar buiten te gaan om “te zeggen ‘dit is genoeg'”. Ze riep de Amerikanen op zich uit te spreken tegen “het radicalisme, intolerantie en corruptie”, volgens haar kenmerken van het huidige presidentschap van Trump.

“De afgelopen twee jaren hebben jullie gezien tot welk punt de regering onze waarden en democratische instellingen heeft aangevallen en uitgehold. Vandaag zeggen we ‘dit is genoeg'”, aldus Clinton.

Deze ochtend (lokale tijd) zijn de verkiezingen gestart voor het volledige Huis van Afgevaardigden en een derde van de Senaat, de twee delen van het Amerikaanse Congres. Volgens peilingen dreigen de Republikeinen hun meerderheid te verliezen in het Huis van Afgevaardigden. In de Senaat hebben de Republikeinen betere kansen om hun meerderheid te behouden.

Bron: Belga