Weerbericht: mooi najaarsweer

Weerbericht: mooi najaarsweer

Er is deze namiddag mooi najaarsweer met hoge en middelhoge bewolking en zonnige periodes. De maxima lopen op tot 14 à 16 graden, bij een zwakke zuidoostenwind. ’s Avonds en ’s nachts is het gedeeltelijk bewolkt, met minima tussen 5 en 10 graden, zo verwacht het KMI. Morgen blijft het mooi met soms wat middelhoge en hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 15 en 17 graden in de Ardennen en 17 tot 19 graden in de rest van België. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag blijft het licht tot gedeeltelijk bewolkt met hoge of middelhoge wolkenvelden. De minima liggen dan tussen 4 en 9 graden.

Woensdag zijn er eerst nog opklaringen, vooral in het oosten van België. De bewolking neemt echter toe en een zwakke regenzone bereikt het westen rond de middag. In de loop van de namiddag breidt zij zich uit naar de rest van het land. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 16 graden over het noordoosten.Donderdag blijft het droog met zon en wolken. De maxima variëren van 8 graden in de Hoge Venen tot 12 of 13 graden in het centrum en het westen van België. Ook vrijdag wisselen opklaringen en wolken elkaar af bij maxima tussen 9 en 14 graden. Het blijft vrijwel overal droog. Vrijdagnacht gaat het wel regenen vanaf het westen.

Zaterdag regent het eerst. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt vanaf de kust met soms buien, mogelijk met een donderslag. Er zijn maxima van 8 tot 13 graden. Zondag en maandag blijft de kans op perioden met neerslag bestaan.

bron: Belga