Verdachte dood Naamse jogster werd eerder al veroordeeld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De man die verdacht wordt van de dood van een jogster in Namen werd in 2015 al eens veroordeeld voor onder meer slagen en verwondingen en het bezit van verdovende middelen. Dat meldt het parket van Namen. De politie werd donderdagochtend verwittigd door een getuige die een man een vrouw had zien slaan en opsluiten in de koffer van een wagen. Een uur later vonden de agenten de auto in het water in Flawinne. De wagen werd uit het water gehaald en in de koffer zat het levenloze lichaam van een 42-jarige vrouw. De vrouw was moeder van twee kinderen en woonde nabij de plaats van het misdrijf. Ze was aan het joggen op het moment van de feiten.

De bestuurder van de wagen, een 28-jarige man uit Flawinne, werd opgepakt. Het parket van Namen maakte maandag bekend dat de man al eerder met het gerecht in aanraking is gekomen. In november brak hij binnen in het huis van een buurvrouw terwijl hij onder invloed en in het bezit was van drugs. Hij sloeg de buurvrouw. De rechtbank veroordeelde hem in 2015 tot 120 uur werkstraf.

De verdachte ontkent de feiten en zegt dat hij zich niets meer herinnert. De raadkamer van Namen spreekt zich morgen uit over de verlenging van zijn aanhoudingsmandaat.

bron: Belga