Stad Brussel verlengt huurovereenkomst voor opvangcentrum Haren

door
Belga
Leestijd 2 min.

De stad Brussel zal de huurovereenkomst met de vzw's Brussels burgerplatform en Dokters van de Wereld voor het opvangcentrum voor vluchtelingen in Haren met zes maanden verlengen. Dat werd vandaag beslist op de Brusselse gemeenteraad. De beslissing zorgde meteen weer voor een steekspelletje tussen burgemeester Philippe Close (PS) en N-VA-oppositielid Johan Van den Driessche. De huuroverkomst met de vzw's Brussels burgerplatform en Dokters van de Wereld voor de opvang van migranten in het Blue Star-gebouw in Haren wordt met zes maanden verlengd, besliste de Brusselse gemeenteraad vanavond. Tegen de zin van N-VA'er Johan Van den Driessche. "Het gaat om illegale migranten die enkel en alleen naar het Verenigd Koninkrijk willen. Er zijn drugs, vechtpartijen en uitwerpselen die worden achtergelaten. Het zijn wantoestanden die niet gemeld worden aan politie maar waarbij het recht in eigen handen wordt genomen", stelt hij.

De N-VA'er vreest daarnaast ook voor een aanzuigeffect, maar dat weerlegt burgemeester Close meteen. "Het aanzuigeffect bestaat niet. In het Maximiliaanpark bevinden zich volgens de tellingen al een hele tijd 500 personen. Niet meer, maar ook niet minder", aldus Close.

De Brusselse burgemeester wil aan een structurele oplossing werken, maar die wil moet ook van hogerop komen, bij de bevoegde N-VA-ministers Jan Jambon en Theo Francken, zegt hij. "Ik sta open voor een brede samenwerking, maar dat is onmogelijk op federaal niveau. Het nieuwe migrantenplan van de federale regering is een ramp", zegt Close. "Blue Star is geen structurele oplossing, maar het is momenteel de enige oplossing."

bron: Belga