Pidcock verslaat Iserbyt bij beloften

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tom Pidcock is de nieuwe Europese kampioen veldrijden. De Brit soleerde in Rosmalen naar de zege. Hij haalde het met halve minuut voorsprong op titelverdediger Eli Iserbyt en de Fransman Antoine Benoist. Pidcock versus Iserbyt, dat was het duel om naar uit te kijken vooraf bij de beloften en beide favorieten maakten hun rol ook waar. Het was de Brit die de snelste start nam en als eerste het veld indook, maar Iserbyt toonde zich waakzaam en pikte meteen aan. Ook de Fransman Antoine Benoist schoof mee.

Pidcock was evenwel op een missie en wilde zijn zilveren medaille van vorig jaar en teleurstellende WK van dit jaar zo snel mogelijk vergeten. Hij schudde een paar versnellingen uit de benen en Iserbyt moest een gaatje laten. Iets voor halfweg cross telde de Brit al negen seconden voorsprong.

Toch gaf Iserbyt zich niet zomaar gewonnen. Lange tijd schommelde het verschil tussen 7 en 10 tellen. Pidcock mocht het tempo niet laten zakken, al brak de veer finaal dan toch bij de West-Vlaming en ging de Brit de laatste ronde in met 22 tellen bonus. De Europese trui voor Pidcock dus, Iserbyt moest vrede nemen met zilver, het brons was voor Benoist.

bron: Belga