Deens voetbalinternational Nicklas Bendtner moet cel in voor mishandelen taxichauffeur

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Deense international Nicklas Bendtner (81 caps) moet vijftig dagen de cel in omdat hij in september een taxichauffeur molesteerde. Dat besliste een rechtbank in Kopenhagen vandaag. De rechter wou "gezien de ernst van de feiten" geen voorwaardelijke straf uitspreken. De taxichauffeur hield aan zijn aanvaring met Bendtner onder meer een gebroken kaak over. De advocaat van Bendtner liet al weten tegen het verdict in beroep te zullen gaan. Hij wil een lichtere straf. Bendtner pleitte wel schuldig, maar verklaarde voor de rechtbank dat hij zich bedreigd voelde en uit zelfverdediging handelde. De taxirijder gooide een blikje cola naar Bendtner, nadat die en zijn vriendin uit de auto waren gestapt en weigerden te betalen "omdat de chauffeur niet de gewenste route reed".

De aanklager had een celstraf van drie maanden geëist, onder meer omdat Bendtner de chauffeur tegen het hoofd getrapt zou hebben. Dat kon uit de videobeelden echter niet duidelijk afgeleid worden. Bendtner moet ook nog een boete omdat hij zijn gordel niet droeg en omdat hij de rit van 52 kronen (7 euro) niet betaalde. De taxichauffeur kwam er evenmin kosteloos vanaf. Hij moet een boete van 3.000 kronen (400 euro) voor het rijden zonder gordel en omdat hij tijdens het rijden zijn gsm gebruikte.

De 30-jarige Bendtner sleurt al jaren een kwalijke reputatie met zich mee. In 2013 werd hij aangehouden wegens dronken rijden. Dat leverde hem toen een stevige boete en een rijverbod van twee jaar op. Momenteel komt het "enfant terrible" uit voor het Noorse Rosenborg. Eerder scoorde hij zijn doelpunten voor Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfburg en Nottngham Forest.

bron: Belga