Voertuig met één of meer lichamen in Namen uit Samber gehaald

Voertuig met één of meer lichamen in Namen uit Samber gehaald

In Namen zouden één of meerdere lichamen zijn aangetroffen in een voertuig dat donderdagnamiddag uit de Samber is gehaald. Er zou een verdachte zijn opgepakt. Dat melden La DH en Sudpresse. Belga stelde ter plaatse een grote ontplooiing van politie en brandweer vast. Verschillende wegen zijn afgesloten. Het parket van Namen kan enkel bevestigen dat een voertuig uit het water is gehaald. Persmagistraat Charlotte Fosseur meldt dat ze vrijdag meer informatie zal vrijgeven, in functie van de elementen van het onderzoek. De koffer van de wagen werd afgeschermd door een tent.
De wagen is aangetroffen op een honderdtal meter van de brug ‘pont de Flawinne’. Volgens de Franstalige media zou een man de wagen donderdagochtend de Samber hebben ingeduwd. Hij zou daarna zijn opgepakt op de brug en vervolgens verhoord en opgesloten zijn.
Sudpresse meldt dat hij een vrouw zou hebben gewurgd in Boninne, maar zou er gezien zijn door een boer. Toen hij dat had opgemerkt, zou hij het lichaam van de vrouw in de koffer van zijn wagen hebben gegooid en die daarna in de rivier hebben gestort. De politie, gewaarschuwd door de boer, zou dan snel ter plaatse zijn gekomen en hem opgepakt hebben.
Volgens La DH zou de man minstens gedeeltelijk hebben bekend. Ook zouden verschillende lichamen kunnen teruggevonden zijn.

bron: Belga