Oerdegelijke Italiaanse koffiepot dreigt te verdwijnen

Oerdegelijke Italiaanse koffiepot dreigt te verdwijnen
Foto Unsplash

De Italiaanse producent Bialetti gaat door een moeilijke periode. De makers van de iconische koffiepot Moka Express staan op de rand van het faillissement. Koffiemachines met capsules winnen steeds meer aan populariteit en dat heeft zware gevolgen. 

Voor baristas is de Moka Express zowat de heilige graal van het koffiezetten. Maar daar zou binnenkort wel eens einde aan kunnen komen. De koffiepot werd in 1933 gelanceerd door Alfonso Bialetti en groeide snel uit tot een product met een cultstatus. Liefhebbers van het zwarte goud zijn dol op de de aluminium percolator met daarop het bekende besnorde mannetje met de vinger in de lucht.

Koffiecapsules Hoewel er in totaal al 105 miljoen koffiepotten zijn verkocht, kampt het bedrijf met een schuld van 68 miljoen euro. De slabakkende economie en succes van koffiecapsules lijken het bedrijf de nek om te wringen. Ondertussen heeft Bialetti in een persbericht laten weten dat het koffiedik kijken is over wat de toekomst brengt. Ze hopen op een financiële injectie om deze moeilijke periode door te komen.