Profclubs houden één minuut stilte voor aftrap

Profclubs houden één minuut stilte voor aftrap

Alle voetbalclubs in de Jupiler Pro League en de Proximus League zullen tijdens de midweekspeeldag een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Vichai Srivaddhanaprabha. De Thaise eigenaar van Leicester City en Oud-Heverlee Leuven kwam zaterdag om het leven bij de helikoptercrash in de buurt van het stadion van de Engelse club. Het initiatief gaat uit van de Pro League, die op die manier haar medeleven wenst te betuigen aan de familie en nabestaanden van Srivaddhanaprabha. Ook de supporters van Leicester City en OH Leuven, de clubs waarvan de Thaise man eigenaar en voorzitter was, worden zo een hart onder de riem gestoken.

Voor de wedstrijden van dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober en donderdag 1 november zal één minuut stilte gehouden worden. Op die dagen worden de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League en de tiende speeldag in de Proximus League afgewerkt.

Vandaag raakte ook bekend dat de wedstrijd van morgenavond in de Proximus League tusen OH Leuven en Lommel SK wordt uitgesteld, zodat OHL kan rouwen. De match wordt op 4 december ingehaald.

bron: Belga