Moslims halen duizenden dollars op voor slachtoffers van schietpartij in synagoge

Een crowdfundingcampagne van twee Amerikaanse moslimgroeperingen is erin geslaagd om meer dan 110.000 dollar in te zamelen voor de overlevenden en naasten van de elf personen die omkwamen bij de schietpartij in een synagoge in Pittsburgh.
De campagne via website Launchgood bereikt na 6 uur het doel van 25.000 dollar, en na 24 uur 50.000 dollar. Het huidige doel is 125.000 dollar. Rond 7 uur Belgische tijd stond de teller op ruim 110.000 dollar. De crowdfundingcampagne is het werk van CelebrateMercy en MPower Change, twee non-profitorganisaties van Amerikaanse moslims.

“We willen het kwade beantwoorden met het goede, zoals ons geloof vraagt, en een op die manier een krachtige boodschap van mededogen uitzenden”, zeggen de organisaties in een persbericht. De winsten van de campagne zullen naar de gewonden gaan en naar de families van de dodelijke slachtoffers, onder meer om de kosten te dekken voor begrafenissen en zorg.

“Via deze campagne hopen we om een boodschap uit te zenden van eenheid tussen de joodse en de moslimgemeenschap. Er is geen plaats voor dit soort haat en geweld in Amerika”, zeggen de organisaties. “We bidden dat dit een gevoel van veiligheid en vrede terugbrengt in de gemeenschap van Amerikaanse joden, die ongetwijfeld door deze gebeurtenis erg geschokt is.”

Bron: Belga