Leider Genk wacht zware test bij Antwerp, druk op Club en Anderlecht neemt toe

Leider Genk wacht zware test bij Antwerp
Leider Genk wacht zware test bij Antwerp

Leider Racing Genk staat op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League voor de lastige verplaatsing naar Antwerp, de nummer 3 in de stand. Runner-up Club Brugge krijgt een thuiswedstrijd tegen KV Oostende voor de kiezen, terwijl Anderlecht tegen kelderploeg Lokeren zijn blazoen moet oppoetsen. Een zege lijkt voor beide teams, die niet meteen in topvorm verkeren, een must. Genk heeft dit seizoen de wind in de zeilen. De Limburgers maakten vorige week in de Europa League indruk met een knappe 2-4 zege op bezoek bij Besiktas, en speelden vorige speeldag in de topper op Standard 1-1 gelijk. Toch is de ploeg van Philippe Clement maar beter op zijn hoede voor Antwerp. ‘The Great Old’ staat knap derde en lijkt dit seizoen meer dan ooit kandidaat voor Play-off 1.

Club Brugge volgt in de stand op drie punten van Genk. Een thuiswedstrijd tegen Oostende mag voor blauw-zwart in principe geen probleem vormen, al hebben de troepen van trainer Ivan Leko er niet hun beste weken opzitten. Club kon in de Jupiler Pro League al drie wedstrijden, een nederlaag in Luik en draws tegen Waasland-Beveren en Sint-Truiden, niet meer winnen. Bovendien lijken de keepersproblemen bij de West-Vlamingen terug van weggeweest, nadat Karlo Letica op STVV knullig in de fout ging.

Anderlecht kwam er na een moeilijke maand september weer wat door, maar liep zondag in Eupen op een pijnlijke 2-1 nederlaag. Tegenstander van de 13e speeldag is Lokeren, gedeeld laatste in de stand. De Oost-Vlamingen grepen afgelopen weekend in en ontsloegen coach Peter Maes. De clubleiding hoopt nu zondag al op een ommekeer in Brussel.

Onder Jess Thorup lijkt AA Gent, met twee zeges op zij, weer op de rails te staan. De Buffalo’s moeten tegen Moeskroen, ook gedeeld laatste, tonen dat de weg naar boven echt is ingezet. Zulte Waregem, net als Lokeren en Moeskroen hekkensluiter, moet thuis aan de bak tegen Standard. De Luikenaars, zesde, gaan ook aan de Gaverbeek op zoek naar punten om de voeling met de top niet te verliezen.

Sint-Truiden, de nummer 7, maakt de verplaatsing naar Charleroi. Kortrijk ontvangt Waasland-Beveren en Eupen wil tot slot tegen Cercle Brugge tonen dat de stuntwinst tegen Anderlecht geen toeval was.

bron: Belga