KMI waarschuwt voor veel regen morgen

KMI waarschuwt voor veel regen morgen

Het KMI waarschuwt met code geel voor veel regen over ons land morgen, en in het zuiden van het land tijdelijk ook winterse neerslag. Er worden in vele streken neerslaghoeveelheden tussen 20 en 30 l/m² of meer verwacht. Dit kan aanleiding geven tot plaatselijke wateroverlast in regio’s die daar gevoelig voor zijn, zo luidt de waarschuwing. Deze namiddag veel bewolking. Over het oosten af en toe wat regen of motregen. Elders overwegend droog. Koud voor de tijd van het jaar met maxima van 3 tot 6 graden in de Ardennen, rond 6 of 7 graden in het centrum tot 7 of 8 graden aan de kust.

Morgen veel wolken met langdurige regen. In vele streken zijn de neerslaghoeveelheden groot. In delen van de provincies ten zuiden van Samber en Maas is de neerslag tijdelijk winters met smeltende sneeuw of sneeuw, die tijdens het eerste deel van de dag enkele uren op de grond kan blijven liggen. De maxima schommelen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 11 graden elders. Later overdag rukwinden van 60 tot 80 km/ u.

Vanavond en vannacht wordt het droger vanaf het zuiden met stilaan ook opklaringen. De minima liggen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Ardennen en 5 of 6 graden aan de kust.

Woensdag begint met droog weer en enkele opklaringen of hoge wolkensluiers. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan het licht regenen vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het uiterste noorden.

Donderdag is het meestal bewolkt en kunnen er soms enkele buien vallen. Het kwik klimt naar waarden tussen 10 en 14 graden. Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een bui. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden.

Zaterdag zwaarbewolkt weer met kans op regen. Het kwik kan wel klimmen tot 11 of 14 of plaatselijk 15 graden. Tussen twee depressies in lijkt het zondag tijdelijk rustiger en wat droger te worden.

Vanaf maandag zorgt een nieuwe depressie boven de Britse Eilanden voor wisselvallig en gestoord weer.

bron: Belga