Hier worden we opgewonden van

Hier worden we opgewonden van
Foto Unsplash

Opgewonden geraken van een persoon gebeurt gelukkig niet alleen in de slaapkamer. Ook zonder de intentie om seks te hebben, kunnen onze hormonen flink op hol slaan. Maar waar worden we dan precies hitsig van? EdenFantasy, een bedrijf dat sekspeeltjes verkoopt, zocht het uit.

Het bedrijf bevroeg 2.000 Amerikanen. Dit zijn de meest opwindende fysieke verschijnselen en karaktereigenschappen:

1. Geur (69%)

Een lekkere geur staat bovenaan het lijstje om wild te worden van een bepaald iemand. Ben je op een eerste date? Zorg dan dat je van tevoren goed doucht: een slechte geur kan namelijk ook juist het tegenovergestelde effect hebben.

2. Affectie tonen (64%)

Een hand vasthouden, een subtiele aanraking of een knuffel? Ook dat zijn subtiele hints om opgewonden te raken. Het geeft een betere band en toont aan dat we graag intiem willen zijn.

3. Waardering (61%)

Het is altijd leuk als iemand je een beetje waardering geeft, maar uit het onderzoek blijkt dat het ook een extra postief effect kan hebben. Heb je een oogje op die ene collega? Laat dan weten dat je vindt dat hij of zij goed werk levert.

4. Een goede stijl (46%)

Het oog wil ook wat. Een goede stijl is daarom een ultieme toevoeging voor een beetje lust. Vanavond de deur uit? Het antwoord is: ‘Ja! Trek die fancy broek aan!’

5. Intelligentie (45%)

Het is natuurlijk altijd tof om nieuwe dingen te leren: intelligentie staat dan ook hoog in het lijstje om te pronken buiten de slaapkamer. Vertel gerust dus eens over dingen die jij wél weet en een ander niet.

6. Zelfzeker zijn (43%)

Iemand die laat zien dat hij of zij goed in zijn of haar vel zit, worden aantrekkelijker gevonden. Loop rechtop, schouders naar achter en borst vooruit!