Svitolina klopt Bertens en staat in finale op WTA Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elina Svitolina (WTA 7) heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De Oekraïense haalde het in drie sets met 7-5, 6-7 (5/7) en 6-4 van de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9). De wedstrijd duurde 2 uur en 39 minuten. Het was het derde duel tussen Svitolina en Bertens. Twee jaar geleden trok de Oekraïense aan het langste eind op de WTA Elite Trophy. Eerder dit jaar won Bertens in Cincinnati.

Svitolina staat voor het eerst in de finale van het toernooi met de beste acht speelsters van het seizoen. Vorig jaar was ze er voor het eerst bij in Singapore. Dit seizoen won ze al de WTA-toernooien van Brisbane, Dubai en Rome. Morgen mikt de Oekraïense op haar dertiende WTA-titel uit haar carrière.

In de finale neemt Svitolina het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 6) en de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 8).

Bertens werd pas in laatste instantie aan het deelnemersveld toegevoegd als vervangster van Simona Halep. De Roemeense nummer 1 van de wereld moest verstek laten gaan wegens een rugblessure.

bron: Belga