Staking Aviapartner Brussels Airport – Een vlucht op de vijf geschrapt op zaterdag

Een op de vijf vluchten op Brussels Airport wordt vandaag/zaterdag geannuleerd als gevolg van de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner. Dat heeft de woordvoerster van Brussels Airport zaterdagochtend bevestigd aan Belga. Het aantal geannuleerde vluchten kan nog oplopen doorheen de dag. Er worden 70.000 reizigers verwacht op het eerste weekend van de Allerheiligenvakantie. Ook morgen/zondag worden zo’n 74.000 reizigers op de Brusselse luchthaven verwacht. Aviapartner zal geen enkele vlucht afhandelen tot zondagmorgen 6 uur, zo was eerder al aangekondigid. Er is zaterdag om 10 uur sociaal overleg gepland tussen de directie van het luchthavenbedrijf en de vakbonden.
Als gevolg van de staking zullen zaterdag 110 van de 550 geplande vluchten worden geschrapt. Die beslissing was gisteren vrijdag al genomen. “Dit gaf de luchtvaartmaatschappijen de kans om hun passagiers tijdig in te lichten, zodat er ook minder mensen tevergeefs naar Zaventem afzakken”, aldus de woordvoerster van de luchthaven.
Een veertigtal passagiers heeft de nacht van vrijdag op zaterdag op de luchthaven moeten doorbrengen. Ze kregen vrijdagavond en zaterdagochtend voeding en drank aangeboden.
Brussels Airport raadt passagiers aan om op haar website de lijst te raadplegen van de luchtvaartmaatschappijen die getroffen worden door de stakingsactie.

bron: Belga