Na 5.000 retweets wordt bioscoopmarathonuitzending van FC De Kampioenen een feit

Er komt een marathonuitzending van afleveringen van de populaire reeks “F.C. De Kampioenen” in de bioscoop. Dat heeft de openbare zender Eén gemeld via Twitter en het bericht is bevestigd door VRT-woordvoerder Hans van Goethem.
De cinemamarathon is een gevolg van een oproep van een fan op Twitter om afleveringen uit de reeks 24 uur lang onafgebroken uit te zenden op groot scherm. De fan is iemand die schuilgaat achter het zogeheten Twitteraccount van Fernand Costermans, de brocantier/duivenmelker vertolkt door Jaak Van Assche. Deze twitteraar vroeg zich af hoeveel retweets van zijn oproep er nodig waren om een heuse “F.C. De Kampioenen”-marathon te organiseren in de bioscoop. Eén ging de uitdaging aan: in ruil voor 5.000 retweets zou de marathon georganiseerd worden.
Nu de 5.000 retweets zijn gehaald, meldt Eén via Twitter dat belofte schuld maakt, en dat de bioscoopmarathon van “F.C. De Kampioenen” er effectief komt. Op welke datum precies en in welke bioscoop of bioscopen die kijkmarathon wordt georganiseerd, is nog niet bekend. “Daarover wordt later op de dag gecommuniceerd, uiteraard ook via Twitter”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

bron: Belga