Belgen in het buitenland – Odoi verzuipt met 10 tegen Bournemouth, Depoitre en Mbenza zonder punten huiswaarts

Belgen in het buitenland - Odoi verzuipt met 10 tegen Bournemouth

Fulham ontving zaternamiddag op de 10e speeldag van de Engelse Premier League middenmoter Bournemouth. Na een tweede gele kaart voor Kevin McDonald moesten Denis Odoi en de zijnen met z’n tienen verder, wat resulteerde in een 0-3 nederlaag voor The Cottagers. Ook voor Laurent Depoitre en Isaac Mbenza werd het een vruchtenloze namiddag. Zij gingen met 3-0 de boot in op bezoek bij Watford. Denis Odoi en zijn defensie kregen er nog voor de rode kaart van McDonald al twee om de oren. Callum Wilson (penalty) en David Brooks deden respectievelijk in de 14e en 72e minuut de netten trillen voor Bournemouth. Een gefrustreerde McDonald werd een minuut na de 0-2 van het veld gestuurd, waarop Wilson in de 85e minuut de ruimte vond om zijn tweede van de dag te maken.
Huddersfield-Belgen Laurent Depoitre en Isaac Mbenza kregen op bezoek bij Watford nog voor de rust twee goals om de oren. Roberto Pereyra (10.) en Gerard Deulofeu (19.) waren de doelpuntenmakers van dienst, Christian Kabasele juichte mee vanop de bank. Die laatste mocht overigens in de 85e minuut nog opdraven voor Craig Cathcart. Isaac Succes (80.) had op dat moment de zege al veiliggesteld voor Watford.
Leander Dendoncker kwam tot slot niet in actie bij Wolverhampton, dat in Brighton met het kleinste verschil verloor na een doelpunt Glenn Murray (48.).
In de stand staan Fulham (18e met 5 punten) en Huddersfield (laatste met 3 punten) in de rode zone . Watford (7e) is met 19 punten stevig in de middenmoot verankerd. Wolverhampton is 10e met 15 punten. Liverpool (26 punten), dat met 4-1 won van Cardiff, neemt tijdelijk de leiding vanover Manchester City (23 punten), dat maandag naar Tottenham (5e met 21 punten) moet.

bron: Belga