Overleg tussen vakbonden en directie voor onbepaalde tijd opgeschort

De vakbonden en de directie van Brussels Airport zijn na een eerste overleg, dat om 10 uur begon, omstreeks 12.30 uur voor onbepaalde tijd uit elkaar gegaan. De vakbonden zijn niet tevreden met wat de directie op tafel heeft gelegd. De staking duurt voort. “We hebben gevraagd aan de directie om ons opnieuw te contacteren als er echt concrete antwoorden zijn op de vragen die we gesteld hebben”, vertelt Sandra Langenus van vakbond ABVV.

De vakbonden bezorgden de directie van Brussels Airport gisterenavond een lijst met 33 punten rond onveilig materiaal, de onderbezetting van de werkvloer, het gebrek aan respect naar de werknemers toe en afspraken die niet nagekomen werden. Tijdens het overleg om 10 uur kwam op elke vraag een antwoord van de directie, maar die waren onbevredigend voor de vakbonden.

“Alle antwoorden gaan in de richting van hoe goed ze wel niet bezig zijn. Zij zien echt het probleem niet en we maken absoluut geen vorderingen”, verklaart Langenus.

Intussen duurt de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner gewoon voort. Er werden samen al meer dan 100 vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd.

“Met deze antwoorden kunnen we echt niet terugkeren naar het terrein om te vragen aan de mensen om het werk te hervatten. De mensen zijn het echt beu en dat begrijpen we volledig. We zullen ook geen marathon- of nachtvergadering opstarten als we niet voelen dat de directie echt vorderingen wil maken”, aldus Langenus.

De directie van Brussels Airport reageert voorlopig niet.

bron: Belga