Jupiler Pro League - Gent wint tegen Charleroi eerste thuisduel sinds augustus

AA Gent heeft vrijdagavond op de 12e speeldag van de Jupiler Pro League voor het eerst sinds augustus nog eens in de eigen Ghelamco Arena gewonnen. De Buffalo's klopten Charleroi met 2-1. Juist 36 minuten, zo lang moesten de toeschouwers wachten op een goal, nadat het eerdere doelpunt van Giorgi Tsjakvetadze terecht was afgekeurd voor buitenspel. Dat kwam er nadat Stallone Limbombe met zijn vrije trap over het muurtje Nicolas Penneteau op de grond kreeg. De Charleroi-doelman kon de bal niet klemmen en zo was het Tsjakvetadze die met zijn kopbal op de rebound de thuisploeg op voorsprong bracht. Nog voor het einde van de eerste helft had Charleroi een antwoord klaar: een afgeweken bal van Victor Osimhen (42.) die de Gentse netten aan het trillen bracht.

De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Tsjakvetadze zijn tweede van de avond scoorde en zo Gent opnieuw op voorsprong bracht. Een tiental minuten later trapte Roman Jaremtsjoek de 3-1 onbegrijpelijk naast een quasi leeg doel. Gent probeerde de score nog op te drijven via Franko Andrijasevic, Tsjakvetadze en Jaremtsjoek en voor Charleroi ging Osimhen tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker.

De Gentenaars wippen met 20 punten zo over Standard (19 punten), dat op zondag leider Genk (29 punten) ontvangt, naar de 5e plek in het klassement. Charleroi is 8e en heeft 14 punten.