PS en PTB geven er ook in Charleroi de brui aan

PS en PTB geven er ook in Charleroi de brui aan

De PTB/PVDA en de PS van Paul Magnette gaan ook in Charleroi niet samen in zee. Dat heeft PVDA-lijsttrekker Sofie Merckx vandaag aangekondigd. “Het was al duidelijk tijdens onze vorige ontmoeting, hij heeft het zaterdag bevestigd in de pers en hij heeft het vandaag herhaald: mijnheer Magnette wil zijn stadsproject verderzetten zoals voorheen.” De PTB was in Charleroi de grote winnaar van de verkiezingen. De extreemlinkse partij werd er de tweede fractie, met negen zetels. De PS van burgemeester Paul Magnette haalde een afbsolute meerderheid, maar overwoog toch met de PTB in zee te gaan.

Dat onderonsje lijkt nu voorbij. Magnette zei afgelopen weekend in Le Soir al dat de ontmoetingen “niet gemakkelijk” verliepen en verweet de PTB niet met concrete voorstellen te komen. “Ze zeggen bij hun aankomst en vertrek precies hetzelfde. Het lijkt alsof ze nog steeds in campagne zijn”, aldus Magnette.

De onderhandelingen zijn nu afgesprongen, kondigt lijsttrekker Sofie Merckx aan. “Wilde de PS echt onderhandelen met de PTB? Het enige voordeel aan de uitlatingen van Paul Magnette dit weekend, is dat het tenminste openlijk werd gezegd”, zegt ze in een communiqué.

In het Brusselse Molenbeek is de PVDA vandaag zelf uit de onderhandelingen gestapt, ook daar werd onderhandeld met de socialisten. Het vertrouwen in PS-kopstuk Catherine Moureaux “is er gewoon niet”, klonk het bij Molenbeeks PVDA-kopstuk Dirk De Block.

bron: Belga