Paul Magnette zal geen akkoord ondertekenen met Benoît Lutgen

Voormalig Waals minister-president, Paul Magnette (PS), zal geen akkoord ondertekenen met de voorzitter van de cdH, Benoît Lutgen. Dat zei hij donderdag op “Jeudi en prime” op RTBF. In juni 2017 verbrak Lutgen de coalitie van PS en cdH die al dertien jaar bestond. Dat leidde tot een omverwerping van de meerderheid in Wallonië, waar de cdH een coalitie aanging met de liberalen van MR.
De twee mannen hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.
“Ik vertrouw Benoît Lutgen niet meer. U kan me begrijpen, hij heeft me verraden (…) Voor mij zal een akkoord met Benoît Lutgen nooit meer waarde hebben”, bevestigde Magnette. De voormalige PS-voorzitter wijst de cdH echter niet af. “Er zijn heel wat mensen binnen de cdH waarmee ik een goed contact heb”, voegde hij daaraan toe.
Het Franstalige front van enkele jaren geleden bestaat niet meer. Wil dat zeggen dat het na de verkiezingen van 2019 zich niet opnieuw zal vormen? “We moeten de bladzijde omdraaien, een nieuwe openen en concreet antwoord bieden op de noden van de bevolking”, aldus Lutgen.
“Als Vlaanderen dreigt de sociale zekerheid en de eenheid van België in gevaar te brengen, zal ik met alle democratische Franstalige partijen praten om de belangen van de Walen en de Brusselaars te verdedigen, inclusief de CDH en de PTB”, besloot Magnette.

bron: Belga