Europa League – Phillip Cocu “neemt vrede met gelijkspel” op Anderlecht

Europa League - Phillip Cocu "neemt vrede met gelijkspel" op Anderlecht

Phillip Cocu pakte met Fenerbahçe een belangrijk punt, donderdagavond op bezoek bij Anderlecht (2-2) op de derde speeldag in groep D van de Europa League. De Turkse vicekampioen maakte een 2-0 achterstand ongedaan, waardoor ze met vier op negen op koers ligt voor Europese overwintering. “Met een 2-2 na zo’n wedstrijd moeten we wel vrede nemen”, vertelde de Nederlandse coach na afloop van de wedstrijd in het Astridpark.
“In de eerste helft hadden we ook een doelpunt verdiend. Ik vond het heel teleurstellend dat de thuisploeg bij zijn eerste echte dreiging meteen kon scoren. Na de pauze viel dan vrij snel dat tweede doelpunt en dan weet je dat het moeilijk wordt, zeker tegen een team met de kwaliteiten van Anderlecht. Dankzij een goede attitude en veel discipline in het team wisten we nog twee keer te scoren, en hadden we zelfs kansen voor dat derde doelpunt”, aldus Cocu.
De Fenerbahçe-coach zag beide Anderlechtse treffers op naam komen van Zakaria Bakkali, die hij nog kent van bij PSV Eindhoven. Bakkali werd er in de zomer van 2013 immers door Cocu in het eerste elftal gedropt. “Zakaria heeft vandaag weer zijn kwaliteiten getoond, we konden niet vermijden dat hij gevaarlijk werd. Zelfs met dichte dekking kan hij kansen creëren en daarnaast was hij ook heel efficiënt: drie kansen leveren twee doelpunten op.”

bron: Belga