Johan Op de Beeck en Nachoem Wijnberg bekroond met LangZullenWeLezen-trofee

Net als maandag zijn dinsdag in het één-programma “Van Gils en gasten” de winnaars in twee categorieën van de LangZullenWeLezen-trofeeën bekendgemaakt. De gelukkigen waren Johan Op de Beeck (Geschiedenis) en Nachoem M. Wijnberg (Poëzie). In totaal zijn er acht categorieën. Frankrijk-kenner Op de Beeck won met “De Zonnekoning”, over een van de belangrijkste en kleurrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis: zonnekoning Lodewijk XIV. In de categorie Poëzie ging de prijs naar de Nederlander Nachoem Wijnberg, voor zijn werk “Voor jou, van jou”.
De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn prijzen die de VRT en haar partners – Fintro, Humo, Metro en boek.be – dit jaar voor het eerst uitreiken in het kader van een leesbevorderingsactie. Boekenliefhebbers hadden van 17 september tot 14 oktober de kans om hun stem uit te brengen. Bijna 10.000 mensen deden dat.
Donderdag is er een boekenspecial van “Van Gils en gasten”. De tien winnaars van de trofeeën zullen centraal staan op de VRT-stand tijdens de Boekenbeurs en krijgen een promocampagne in de periode van de Boekenbeurs.

bron: Belga