Michel Van den Brande in zak en as na breuk met zijn Sofie

Belga / J. Jacobs

Na Wendy en Frans, opnieuw een pijnlijke breuk in BV-land. Nu is ook de relatie van zakenman Michel Van den Brande (55) op de klippen gelopen. De ondernemer uit ‘The Sky Is The Limit’ geeft de hoop echter niet op en doet er alles aan om zijn geliefde Sofie (45) terug te winnen.  

Van den Brande slaat mea culpa in Dag Allemaal. “Ik lag in de knoop met mezelf en wilde even één en ander op een rijtje zetten. Daarom had ik aan Sofie gevraagd om twee weken geen contact te hebben”, aldus de volkse stellingbouwer. Nu klinkt het anders: “Sofie, Sofie, Sofie… Iets anders zit er niet in mijne kop.

Sofie en Michel in gelukkiger tijden / (c) Isopix

Van den Brande maakte zich zorgen over zijn dochter die zwanger is van een zwarte man en zijn bedrijf, maar werkte zijn frustraties uit op Sofie. “In een vlaag van woede stuurde ik een uiterst boze mail vol verwijten naar Sofie. En die is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten”, aldus Van den Brande. “Een ongelooflijke stommiteit van mij! Dju toch, hé! Sofie heeft toen mijn kleren teruggebracht en bezegelde daarmee de breuk.”

Niet de eerste maal

Twee jaar geleden was hun relatie al eens in troebel water. Van den Brande verdween na die breuk toen twee weken en er werd gevreesd voor zijn leven, maar wist zijn Sofie toch terug voor zich te winnen. Met een pakkende brief aan Sofie in kwaliteitsblad Dag Allemaal won hij toen haar hart terug. Michel beloofde aan zijn ­tekortkomingen – “ik wéét dat ik soms een regelrechte bullebak ben” – te werken, en hun liefde raakte weer helemaal op de rails. Tot nu, dus.

Of het nu opnieuw in orde komt, is nog onzeker, maar hij doet alvast een nieuwe poging door zijn liefde voor haar te declareren op zijn Facebookpagina.