Vilvoorde: Bonte hoopt “zo snel mogelijk” werk te maken van beleidsplan voor Vilvoorde

Hans Bonte (sp.a) wil “zo snel mogelijk werk maken van het beleidsplan voor Vilvoorde”. Dat zegt hij in een reactie op de demarche van Open Vld, Groen en N-VA, die de onderhandelingen in Vilvoorde willen pauzeren omdat Bonte zijn kartelpartner Groen geen schepenmandaat wil aanbieden. Bonte, de huidige burgemeester van Vilvoorde, verwijst in zijn reactie naar het Vilvoordse beleidsplan voor de komende legislatuur, dat sp.a, Open Vld en CD&V afgelopen nacht hebben ondertekend. Hij hoopt dat daar “zo snel mogelijk werk van gemaakt wordt”, zegt hij.

De sp.a’er reageert daarmee op de mededeling van Open Vld, Groen en N-VA. Die willen de onderhandelingen om een nieuwe meerderheid op de been te brengen stilleggen tot 11 november, als protest tegen “de brutaliteit en de woordbreuk van Bonte” tegenover Groen. Die partij koos voor de oppositie, nadat Bonte zijn groene kartelpartners afgelopen nacht geen schepenmandaat wou geven in het nieuwe college.

Een coalitie van sp.a, Open Vld en CD&V heeft in Vilvoorde een meerderheid van 23 op 35 zetels. Het alternatief met Open Vld, CD&V, N-VA en Groen telt er 20.

bron: Belga