Politie ontdekt 63 foetussen in uitvaartcentrum Detroit

De politie heeft in een funerarium in het Amerikaanse Detroit 63 foetussen aangetroffen. Dat berichten lokale media. Het onderzoek kwam er na berichten over wanbeheer bij funeraria in de streek.
“Dit gaat veel verder dan we hadden verwacht. Het is ongelofelijk”, verklaarde politiechef James Craig aan Detroit News. Bij een huiszoeking in Perry Funeral Home troffen agenten 36 foetussen aan in dozen. Nog eens 27 ongeboren baby’s werden ontdekt in diepvriezers. De licentie van het uitvaartcentrum werd ingetrokken.
Vorige week werden al de resten van 11 foetussen ontdekt in een ander uitvaartcentrum in Detroit, dat zijn activiteiten had stopgezet. De lijkjes zaten daar verstopt in een vals plafond.
Een verklaring voor de macabere vondsten is er nog niet. Volgens de politiechef wordt onderzocht of financiële elementen een rol hebben gespeeld. Een andere piste is dat het funerarium niet over de toestemming en/of de certificaten beschikte om lichamen van overledenen te behandelen. Volgens Detroit News wordt het bedrijf er ook van beschuldigd facturen te hebben opgesteld voor begrafenissen die nooit hebben plaatsgevonden.

Bron: Belga