European Open – Toernooidirecteur Dick Norman blikt tevreden terug op geslaagde editie

Dick Norman houdt een goed gevoel over aan zijn vuurdoop als toernooidirecteur van de European Open (hard/612.755 euro), het ATP-toernooi in Antwerpen dat zondag gewonnen werd door de Brit Kyle Edmund (ATP 15). De organisatoren hebben al een akkoord met de stad Antwerpen en het Antwerpse Havenbedrijf om het toernooi tot en met 2020 te laten plaatsvinden. “We zijn erg tevreden. In vergelijking met vorig jaar waren er twintig procent meer toeschouwers (ongeveer 24.000, nvdr.). En we voelen dat er nog marge is”, stelde de voormalige proftennisser, sinds eind maart toernooidirecteur van het enige ATP-toernooi in België. “Verder waren er 35 procent meer VIP-bezoekers. Het toernooi werd, onder meer online, bekeken in meer dan 50 landen, wat ook een duidelijke toename is. We hebben veel geïnvesteerd in onder meer de fanzone, food trucks, dj’s, enzovoort. En dat leidde tot veel positieve respons qua beleving.”
“Ondanks het afzeggen van David Goffin was onze tabel zeer sterk. Er waren meer topspelers aanwezig in vergelijking met de voorbije twee edities”, vervolgde Norman. “De hele week waren er spannende en spectaculaire wedstrijden. Zo hadden we in de tweede ronde al een duel tussen Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils. Hopelijk is Goffin er volgend jaar wel opnieuw bij. We zouden hem hier graag eens in de finale zien.”
Volgens organisator Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium, wordt de European Open meer en meer het uithangbord van het tennis in België. “Tijdens de European Open Club Days werden clinics georganiseerd met onder meer ambassadrice Sabine Appelmans en Dick Norman. We krijgen zo steeds meer mensen aan het tennissen. Dit weekend hadden we in de Lotto Arena een full house. Op dit moment zitten we goed in deze evenementenhal, qua capaciteit en sfeer. In de nabije toekomst zullen we zeker niet verhuizen naar het Sportpaleis”, besloot Puelinckx, die verwacht dat deze editie van het Antwerpse toernooi een financieel evenwicht zal kunnen voorleggen.

bron: Belga