Stuyven sprint naar derde plaats: "Eindelijk was het eens echt koers"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) sprintte naar een derde plaats in de vijfde rit van de Ronde van Guangxi. "Daar kan ik best mee leven", zei hij na afloop, "dit was een fijne rit." Stuyven sprintte al een paar keer mee in de eerste etappes. "Maar dat waren echt sprints na een heel vlakke, niet lastige etappe", legde hij uit. "Dan zijn die echt snelle jongens in het voordeel. Vandaag was een heuvelachtige etappe en hebben we eindelijk nog eens gekoerst. Daar ben ik heel tevreden mee, want dan heb je op het eind toch een andere sprint. En het is ook gewoon fijner om echt nog eens te koersen, dan te volgen tot het een massasprint wordt."

De slotklim en vooral de afdaling zorgden ervoor dat het peloton in verschillende stukken brak. Groenewegen en Jakobsen gingen overboord. De sprint zou gereden worden zonder hen, want ze kwamen in de afdaling en het vlakke deel - zo'n 35 km na de klim - niet meer terug. "Ik was enorm blij dat ik met die eerste jongens mee was, een groepje van 17 of 18 renners, al kwamen er wel nog een pak renners terug."

Die sprint werd uiteindelijk ontsierd door een valpartij in de laatste honderden meters. "Door die valpartij was er even vertwijfeling en Trentin was toen al weg. We kwamen maar net op zijn wiel en Ackermann was dan toch nog net iets sneller. Een derde plaats, daar kan ik mee leven. Ik voel me al de ganse week goed, maar die eerste ritten waren gewoon geen spek voor mij bek. Dit is het bewijs dat ik nog altijd de goede vorm te pakken heb."

Morgen wacht de slotrit, dan vakantie. "Al wacht ons eerst nog meeting met de ploeg", eindigde hij. "Meteen na China reizen we door naar de Verenigde Staten, een weekje waarin vanalles nog gepand wordt met het team."

bron: Belga