Jupiler Pro League - Standard laat punten liggen op het veld van rode lantaarn Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard Luik is zaterdagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel (0-0) op bezoek bij Moeskroen. Voor de Rouches een eerste puntenverlies na de zes op zes in de competitie. Na een bijzonder magere eerste helft was er na de pauze toch wat beterschap merkbaar bij de Luikenaars. De beste kansen waren voor Standard, maar onder meer Razvan Marin, Mehdi Carcela en Renaud Emond faalden bij de afwerking. Aan de overzijde kwam Mbaye Leye even piepen, maar gescoord werd er niet op Le Canonnier en met die 0-0 mag vooral de thuisploeg tevreden zijn. In de stand komen ze met vijf punten immers op gelijke hoogte met Zulte Waregem en Lokeren, en delen ze dus de rode lantaarn. Standard staat met negentien punten voorlopig op een met Antwerp gedeelde vierde plaats.

Het was het tweede gelijkspel van deze speeldag, want Club Brugge kwam vrijdagavond in eigen huis al niet verder dan een 1-1 tegen Waasland-Beveren in de openingswedstrijd. Voor de Bruggelingen reeds de derde wedstrijd op rij waarin er niet gewonnen kon worden en zo kon de turbulente week met de betrokkenheid van coach Ivan Leko in het fraudeonderzoek niet doorgespoeld worden. Club dreigt zo Racing Genk te zien uitlopen, dat zaterdagavond het bescheiden Eupen ontvangt. Momenteel staan beide teams nog met 26 punten aan de leiding, maar de Limburgers hebben dus wel een wedstrijd minder gespeeld. Met Antwerp - Lokeren en KV Kortrijk tegen Sint-Truiden worden er zaterdagavond nog twee wedstrijden gespeeld.

Zondagnamiddag hoopt Anderlecht tegen Cercle de bescheiden opmars verder te zetten. AA Gent gaat in zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Jess Thorup op bezoek bij KV Oostende, Charleroi en Zulte Waregem sluiten zondagavond de speeldag af.

bron: Belga