Gouden Spike – Belofte van het Jaar Jonathan Sacoor: “2019 wordt opnieuw een heel speciaal jaar”

Gouden Spike - Belofte van het Jaar Jonathan Sacoor: "2019 wordt opnieuw een heel speciaal jaar"

Jonathan Sacoor kreeg zaterdag op het Gala van de Gouden Spike in Sint-Truiden de trofee voor Belofte van het Jaar. Bij de grote jongens finishte hij als vierde. “Er zijn zo veel momenten om te onthouden uit 2018”, blikte Sacoor terug op een droomseizoen. “Mijn eerste kampioenschap bij de grote jongens op het WK indoor in Birmingham, waar we brons wonnen op de 4×400 meter. Op het WK U20 in Finland had ik de dertiende tijd op de startlijst, en won ik de 400 meter. Op het EK in Berlijn wilde ik bevestigen op de 4×400 meter, en in de finale heb ik Europees kampioen Matthew Hudson-Smith afgehouden en wonnen we goud. Geweldig.”
De ranke 400 meterspecialist kwam ook nog eens terug op de Memorial Van Damme, waar hij won. “Ik heb moeten smeken om mee te mogen doen, en uiteindelijk heeft Jacques Borlée toch toegegeven. Na de race vertelde ik hem dat ik toch redelijk veel pijn aan mijn voet had, en had hij spijt dat hij mij mijn goesting had laten doen. Hij was boos, pakte op de persconferentie nadien mijn micro en vertelde meteen dat ik volgend seizoen niet aan het het EK U23 mocht meedoen. Dat was nieuws voor mij.”
Sacoor heeft andere doelen voor 2019. “De eerste vijf maanden van het jaar verblijf ik in Amerika, en daar loop ik een zestal wedstrijden. Het EK indoor in maart mis ik dus. Daarna volgen de World Relays in mei, dat is een eerste doel. Ik hoop dat ik op het EK U23 in juli van Jacques nog aan de 4×400 meter mag meedoen. Helemaal op het einde, in oktober pas, volgt dan het WK in Qatar.”

bron: Belga