European Open – Kyle Edmund voorbij Richard Gasquet naar finale

Topreekshoofd Kyle Edmund (ATP 15) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Daarin neemt hij het op tegen de Fransman Gaël Monfils (ATP 38). Edmund zette in de halve finales Richard Gasquet (ATP 28) opzij in twee sets. De Brit haalde het na 1 uur en 18 minuten overtuigend met 6-3 en 6-4 van het Franse vierde reekshoofd, in 2016 winnaar van het toernooi in Antwerpen. Toen ontmoette hij Gasquet ook al in de halve finales van de European Open, de Fransman trok met 3-6, 7-5 en 6-2 aan het langste eind. In de onderlinge confrontaties leidt Edmund nu met 3-1.
In de finale treft Edmund met Gaël Monfils nog een Fransman. Het zesde reekshoofd versloeg de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 17), het tweede reekshoofd, met 6-3 en 6-4. Edmund en Monfils keken elkaar al één keer in de ogen. Vorig jaar won de Fransman op Wimbledon met 7-6 (7/1), 6-4 en 6-4.
Edmund staat pas voor de tweede keer in de finale van een ATP-toernooi. In april van dit jaar bereikte de Brit de eindstrijd in het Marokkaanse Marrakesh, hij verloor die met tweemaal 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar.

bron: Belga