Bayern München recht de rug tegen Casteels en Wolfsburg

Op de achtste speeldag in de Duitse Bundesliga moest leider Dortmund vandaag op bezoek bij Stuttgart. Axel Witsel en co zetten de kelderploeg makkelijk opzij met 0-4. Wolfsburg, met Koen Casteels onder de lat, kreeg ploeg in crisis Bayern München over de vloer. De Rekordmeister snakte naar een overwinning na een magere 1 op 9 in de competitie en liet dat ook blijken op het veld. Het speelde dominant en won met 1-3, waardoor de troepen van Niko Kovac de tweede plaats veroveren. Na amper drie minuten stond het al 0-1 in Stuttgart: Jadon Sancho opende de debatten met een gekraakt schot in de zestien, dat nog afweek op het been van thuisverdediger Emiliano Insua. Twintig minuten later verdubbelde Marco Reus de voorsprong op aangeven van Lukasz Piszczek, Paco Alcácer misleidde de defensie van de thuisploeg met een aardige dummy. Diezelfde Alcácer was twee minuten later de auteur van de 0-3, met een prachtig lobje over doelman Ron-Robert Zieler.

De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamers en dreigde via Mario Gomez, maar kon ondanks veel goede wil niet tot scoren komen. In het slot dikte Maximilian Philipp het totaal voor Dortmund nog aan tot vier. De leider staat nu op 20 punten, vier meer dan Bayern München. Stuttgart staat voorlaatste.

In de Volkswagen-Arena van Wolfsburg namen de bezoekers de match meteen in handen, met pogingen van onder meer Robert Lewandowski en James Rodriguez, beiden gered door een sterk keepende Casteels. Op het halfuur moest Casteels zich dan toch gewonnen geven: hij kwam oog in oog met Lewandowski te staan, die de bal door de benen van de doelman tegen de netten schoof. Het overwicht van Bayern was overweldigend, met 9 doelpogingen versus 2 van Wolfsburg aan de rust en een balbezit van 65 procent.

Na drie minuten in de tweede helft mocht Lewandowski al een tweede keer juichen: de Pool onderschepte een ongelukkige terugspeelbal van William op Casteels en kon de 0-2 simpel binnen tikken. In de 57e minuut kreeg Arjen Robben een tweede gele kaart voor een fout op Elvis Rexhbecaj en stond Bayern met tien. Wolfsburg profiteerde vijf minuten later via de Nederlander Wout Weghorst. Het eerste schot op doel van de thuisploeg was meteen raak: 1-2. In de 72e minuut zette Bayern echter orde op zaken. Lewandowski vond een volledig vrijstaande Rodriguez op de rand van de zestien, die de 1-3 voorbij Casteels schoof, meteen ook de eindstand. Bayern klimt naar de tweede plaats, Wolfsburg blijft hangen op plaats elf.